Hem » Nikotinpåsar – ett alternativ till vanligt snus

Nikotinpåsar – ett alternativ till vanligt snus

by Jaxon Lepierre

Nikotinpåsar har blivit ett populärt alternativ till vanligt snus. De är lätta att ta med sig och ger en jämn dos av nikotin. Det blir allt vanligare bland både unga vuxna och äldre att använda nikotinpåsar istället för snus och cigaretter. Det är till exempel ett bra alternativ att använda när man träffar sina vänner, för att slippa gå ut och röka när ingen annan gör det. Det tar också bort risken för att göra snusfläckar hemma hos dina vänner. 

Nikotinpåsar är lättare att bära och använda, och funkar utmärkt som ett alternativ till vanligt snus. Dessutom kan man välja mellan flera olika styrkor och smaker, så att du hittar något som passar just dig.

Vad är nikotinpåsar?

Nikotinpåsar är en form av tobaksfritt snus som är populär i Sverige. De säljs i olika styrkor och smaker, och är ett bra alternativ för den som vill sluta snusa vanligt snus eller sluta röka. Nikotinpåsar innehåller ingen tobak, men innehåller fortfarande nikotin samt ibland koffein och andra ingredienser. De görs oftast av majsstärkelse, vatten, salt och aromer, men är helt fria från andra tillsatser. De flesta nikotinpåsar innehåller ofta också mindre nikotin per påse, och är alltså inte lika starka som de mest populära snusportionerna. Däremot går det att hitta starkare varianter om man så önskar.

Det finns även de All-White produkter som inte innehåller något nikotin alls, vilket kan vara ett bra alternativ om man helt vill sluta med nikotin.

Alternativ till vanligt snus – nikotinpåsar

Nikotinpåsar är ett bra alternativ till vanligt snus. De innehåller generellt mindre nikotin, och det är enkelt att kontrollera hur mycket man tar. Man kan också välja olika styrkor, så att man får den dosen nikotin som man önskar. Förutom detta så är nikotinpåsar helt vita, vilket innebär att du slipper missfärgade tänder. Du slipper även fläckar om dosan råkar öppnas upp i väskan eller fickan till exempel.

Varför klassas inte nikotinpåsar som vanligt snus?

Trots att snus och nikotinpåsar är väldigt lika på många sätt, främst gällande deras användningsområde, så bör man skilja på dem. Nikotinpåsar klassas inte som vanligt snus eftersom de inte innehåller tobak. De klassas istället som tobaksfria nikotinprodukter eller ”All-White” produkter. Nikotinpåsar är inte heller reglerade enligt tobakslagen, men det diskuteras nu om vilka lagar och regler som ska gälla dessa produkter. Till hösten kommer förmodligen en ny lagstiftning presenteras som även täcker nikotinpåsar. På grund av att så mycket skiljer sig mellan produkterna är det viktigt att inte klassa nikotinpåsar som snus.

Nikotinpåsar är en produkt som tagit Sverige med storm, men det har även en liten bas i andra länder. Det är ett bra alternativ till både rökning och snusning. Även om de inte är lika farliga som cigaretter, är det såklart fortfarande viktigt att vara försiktig. Produkterna innehåller nikotin vilket är beroendeframkallande. Läs alltid på förpackningen och följ anvisningarna.

Related Articles