Hem » Upptäck de häftigaste semestermålen

Upptäck de häftigaste semestermålen

by Jaxon Lepierre

Att resa handlar om att få uppleva något nytt, lära sig om något man tidigare inte har stött på och att möta andra kulturer. När vi åker utomlands gör vi det ofta för att komma ur vår komfort zon, för att konfronteras med det okända, men också för att ha roligt och njuta av en riktigt bra stund långt borta från vardagslivet. Ibland kan det vara skönt att ha något att göra när man väntar på flyget. Varför inte testa något nytt som t.ex casino utan licens, och många gånger upptäcker du att det är mycket bättre än det du vant dig vid. Så, vad passar bättre än att inte bara leta efter fantastiska nya destinationer utan också bo på några unika platser?

The Lookout Cave Underground Motel, Coober Pedy, Australia

Coober Pedy är en konstig plats. Det är mitt i ingenstans, i norra södra Australien, ungefär halvvägs mellan Adelaide och Alice Springs. Det är i stort sett ett hål i marken, vilket också gav ”staden” dess namn: den kommer från det lokala aboriginernas namn för ”vit man i hål”. Det hålet är också det som gör Coober Pedy så fantastiskt.

Men eftersom Coober Pedy är ett hål i marken, omgiven i stort sett av öken, bor människorna arbetar där i grottor som grävts ut i hålet. Inga fönster, men svalare än ute i den gassande värmen. Detta gör Lookout Cave Underground Motel till en idealisk plats att uppleva hur människor lever på denna isolerade plats. Från din mysiga grotta kan du lära dig mer om opalbrytningens historia och till och med testa själv.

Igloo byn Kakslauttanen, Finland

Från en tom vildmark till en annan, men lite närmare hem. Igloo byn Kakslauttanen ligger i norra Finland ovanför polcirkeln. Här finns det betydligt fler träd än människor, liksom renar och slädhundar. Det är mest magiskt på vintern. Igloo staden är precis vad man anar – Ett urval av igloos gjort av glaskupoler, en plats där du kan ligga i sängen och titta upp mot himlen, titta på norrskenet eller stjärnorna. Aktiviteterna här kretsar kring snön, allt från släde- eller skotersafari, ren- eller huskysafari, skidåkning och naturligtvis ett besök hos tomten. Anläggningen är öppen hela året, och varje säsong ger något unikt, men om du har ett val, åkt dit på vintern.

Manta Resort, Pemba Island, Tanzania

Om det inte räcker att bo på en ö i Indiska oceanen utanför Tanzanias kust med grannön Zanzibar i närheten, så kommer Manta Resort få dig att häpna. Vi har alla sett villorna över vattnet på platser som Tahiti, men de tenderar att vara anslutna till huvudorten med en gångväg i trä. Denna resorts undervattensrum flyter på egen hand, och går endast att nås med båt (din middag och frukost kommer att levereras med kanot), och har två våningar – eller tre om du vill. Plattformen på havsnivån är perfekt för att simma från, och ovanför dig finns en takterrass där du kan sola och njuta av utsikten över det turkosa havet. Stig en trappa ner ligger ditt ditt sovrum, under vattnet och inkapslat i glas så att du kan titta på fiskarna medan de simmar förbi. Ensamhet och romantik, och total avskildhet. Om du inte räknar fisken.

Mellan oktober och april kommer du att förstå varför det kallas Manta Resort, när eleganta rockor som kommer nära kusten, och från ditt undervattensrum har du den bästa utsiktsplatsen.

Treehouse Lodge Resort, Peru

Har du aldrig haft en trädkoja när du var liten, men skulle älskat att ha en? Nu har du din chans.
Finns det något mer magiskt än att sitta uppe på grenarna på ett stort träd, i en grönskande skog? Ljuset är mjukt, fåglarna sjunger och du kan verkligen koppla av och gömma dig från omvärlden. Treehouse Lodge Resort ligger nära Iquitos vid Yarapafloden, en biflod till Amazonas, och mitt i regnskogen. Det enda sättet att ta sig till Iquitos är med flyg eller båt, det finns inga vägar som förbinder dig med omvärlden. Det finns 12 trädkojor att välja mellan, alla bekvämt designade och öppna för väder och vind. Vissa har byggts med trädets egna grenar, vilket ger unika klädkrokar. Andra har trädgårdar och egna balkonger. Oavsett vilket trädkoja du väljer, kan du koppla av från vardagen och njuta av den magiska atmosfären i regnskogen.

Hotel Everest View, Solukhumbu, Nepal

Det finns hotell med fantastisk utsikt i varje stad, men detta tar priset. Prova en utsikt med Mount Everest precis utanför ditt fönster. Hotel Everest View levererar vad namnet lovar. Vart och ett av de 12 rummen har en sittplats framför panoramafönster som öppnar upp till en balkong, och Mount Everests ikoniska triangulära topp ligger precis framför dig. Från hotellet kommer du att kunna utforska området som sträcker sig från måttliga till utmanande vandringsfärder och du kan till och med välja att vandra till hotellet för incheckning.

Related Articles