Hem » Sven Wollter – Tag min vals

Sven Wollter – Tag min vals

by Jaxon Lepierre

”Tag min vals” är en kortroman av den svenska författaren och skådespelaren Sven Wollter. Boken utkom första gången 1976, och den har sedan dess blivit en klassiker inom svensk litteratur.

Om ”Tag min vals” av Sven Wolter

”Tag min vals” handlar om huvudpersonen, Arne, som är en ung man på väg in i vuxenlivet. Han bor i en liten by utanför Stockholm, och han drömmer om att bli musiker. Han har en förkärlek för blues, och han spelar gitarren varje dag.

Arne är också förälskad i flickan Lisa, som bor i grannbyn. Han tänker på henne ständigt, och han försöker få henne att lägga märke till honom. Men Lisa är intresserad av en annan kille, och Arne får kämpa för att få hennes uppmärksamhet.

”Tag min vals” är en bok som handlar om ung kärlek och om att växa upp. Det är en roman som många kan relatera till, och den har blivit mycket uppskattad av såväl unga som gamla läsare. Sven Wollter har skrivit en gripande berättelse om en ung mans kamp för att följa sina drömmar och för att få den han älskar.

Related Articles