Hem » Star Wars: Episod III – Mörkrets Hämnd

Star Wars: Episod III – Mörkrets Hämnd

by Jaxon Lepierre

”Star Wars: Episod III – Mörkrets Hämnd” är den sjätte filmen i Star Wars-sagan och den tredje i den så kallade prequel-trilogin. Filmen släpptes 2005 och regisserades av George Lucas.

I ”Mörkrets Hämnd” får vi följa den unge Jedi-riddaren Anakin Skywalker, som fortfarande kämpar med sin mörka sida. Han blir alltmer kontrollerad av den mäktige Sith-lorden Darth Vader, och till slut går han över till mörkrets sida.

Om Star Wars: Episod III – Mörkrets Hämnd

Filmen börjar där ”Star Wars: Episod II – Klonerna anfaller” slutade, med att republiken är i krig med klonarmén. Anakin, nu en general, får i uppdrag att beskydda senator Padmé Amidala, som är måltavla för separatistledaren Count Dooku. Men Anakins mörka krafter börjar ta över, och han börjar fatta beslut som kan få förödande konsekvenser.

Filmen är full av spännande strider och mystiska möten, och vi får även se hur Anakin omvandlas till den berömda Darth Vader. ”Mörkrets Hämnd” är en viktig pusselbit i Star Wars-sagan, där vi får se hur Anakins liv förändras för alltid.

Trots att filmen möttes av blandade recensioner vid premiären, har den sedan dess blivit en favorit bland många Star Wars-fans. Den är ett måste för den som vill veta mer om Anakins transformation och förstå den fulla omfattningen av Star Wars-sagan.

Related Articles