Hem » Sova med strumpor?

Sova med strumpor?

by Jaxon Lepierre

Det finns inget mer avkopplande än att ta på sig ett par rena, varma strumpor efter en lång dag. Men om du besöker Europa bör du kanske tänka två gånger innan du tar på dig dina sängkläder. I många europeiska länder anses det vara otur att sova med strumporna på.

Tron på att det är oturligt att sova med strumpor på går tillbaka till den tid då man trodde att onda andar kunde ta sig in i kroppen genom fötterna. Eftersom strumporna täckte fötterna trodde man att de gav skydd mot dessa onda väsen.

Även om rädslan för onda andar kan ha försvunnit med tiden finns traditionen att inte sova med strumpor kvar i många delar av Europa. I vissa fall anses det helt enkelt vara dåligt uppförande att sätt fötterna på sängen. I andra fall tror man att man får mardrömmar om man sover med strumpor.

Så om du planerar en resa inom Europa, se till att packa ett par tofflor eller lämna strumporna hemma. Annars kan det hända att dina europeiska vänner retar dig på ett gott eller retsamt sätt. 

Många diskussioner gällande strumpor i sängen på natten

Det finns många diskussioner om huruvida det är en bra idé att sova med strumporna på eller inte. Vissa säger att det hjälper dem att sova bättre, medan andra tycker att det är obekvämt. I slutändan är det upp till dig att avgöra vad som fungerar bäst för dig. Om du ofta tycker att dina fötter är kalla på natten, kan det hjälpa dig att socka i sängen för att sova bättre. Om du däremot har en tendens att lätt bli varm kan sova med strumpor göra dig för varm och få dig att vakna under natten. Experimentera och se vad som fungerar bäst för dig!

Om du är nyfiken på om det faktiskt kan hjälpa dig att sova bättre om du sover med strumporna på, finns det vetenskapliga bevis som stöder detta påstående. En studie visade att personer som sov med strumpor på var mer benägna att rapportera att de kände sig varma och bekväma under natten än de som inte hade strumpor på sig i sängen.

Dessutom visade en annan studie att strumpor i sängen kan bidra till att öka blodflödet till fötterna, vilket i sin tur kan främja en bättre sömn. Så om du har svårt att få en god natts sömn kan det vara värt att prova att sova med strumpor! Vem vet, det kan hjälpa dig att äntligen få den vila du behöver.

Related Articles