Hem » ”OK Google” – Konfigurera min enhet

”OK Google” – Konfigurera min enhet

by Jaxon Lepierre

”Ok Google” är ett talat kommando som du kan använda för att interagera med din enhet. Det gör det möjligt för dig att utföra olika uppgifter, som att söka efter information på internet, ställa klockan eller kontrollera din kalender, bara genom att prata med din enhet.

OK Google, konfigurera min enhet

För att konfigurera din enhet för att använda ”Ok Google” måste du först göra några inställningar. Här är en steg-för-steg-guide för hur du går tillväga:

  1. Öppna inställningarna på din enhet. På en Android-telefon kan du göra detta genom att trycka på ikonen för inställningar i appmenyn. På en iPhone kan du öppna inställningarna genom att trycka på ikonen för inställningar i startskärmen.
  2. Leta upp sektionen för ”Sök och assistent”. På en Android-telefon kan du hitta den här sektionen genom att gå till ”Enhet” och sedan ”Google”. På en iPhone kan du hitta den här sektionen genom att gå till ”Sökning och snabbåtkomst” och sedan ”Google-app”.
  3. Leta upp alternativet för ”Ok Google”. På en Android-telefon kan du hitta det här alternativet genom att gå till ”Google-assistent” och sedan ”Ok Google”. På en iPhone kan du hitta det här alternativet genom att gå till ”Ok Google”.
  4. Slå på funktionen för ”Ok Google”. På en Android-telefon kan du göra detta genom att trycka på switch-knappen bredvid alternativet för ”Ok Google”. På en iPhone kan du göra detta genom att trycka på switch-knappen bredvid alternativet för ”Ok Google”.
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att kalibrera din röst. Du kommer att behöva läsa ett par meningar för att din enhet ska kunna lära sig din röst och reagera på kommandot ”Ok Google”.

Efter att du har gjort dessa inställningar kan du använda ”Ok Google” för att interagera med din enhet. Du kan till exempel säga ”Ok Google, sök efter kvällens middagstips” för att få förslag på maträtter att laga, eller ”Ok Google, ställ en påminnelse” för att skapa en påminnelse i din kalender.

Related Articles