Hem » Jesus Christ Superstar Malmö

Jesus Christ Superstar Malmö

by Jaxon Lepierre

Det har nog inte undgått många att uppsättningen av musikalen Jesus Christ Superstar Malmö med Ola Salo och Peter Jöback i huvudrollerna gästade Malmö i början av sommaren.

Peter Stormare spelar den färgstarka och cyniska kungen Herodes i denna uppsättning och Laila Adéle porträtterar Maria Magdalena.

Jesus Christ Superstar Malmö

Koreografen och regissören av Sverige-aktuella föreställningen är Fredrik ”Benke” Rydman. Han är bland annat känd sedan för att han tidigare regisserat musikalen Oliverpå Göteborgsoperan.

Judas oro

Musikalen, som skrevs av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice, berättar historien om Jesu Kristi sista dagar ur Judas synvinkel. Judas porträtterar här som orolig för att Jesus kan ha blivit överdrivet självsäker på grund av det anseende han får som ansedd profet.

När Jesus själv talar med folket så antar han dock en ödmjuk hållning och framhåller inte sig själv som Messias. Judas oroar sig trots allt ändå eftersom folkmassorna ser Jesus som sin ledare.

Faran, så som Judas ser det, är att Jesus agerande får negativa konsekvenser. Om människorna blir rebelliska så riskerar det judiska folket att romarna attackerar dem med avsikt att utplåna dem.

En klassiker

Rockoperan debuterar som nummer ett på Billboard Pop Albums lista i USA redan 1970. Därefter utvecklar de pjäsen som blir till en storslagen Broadway-musikal innan den sedermera sprider sig till en mängd olika scenproduktioner.

Related Articles