Hem » Barnens Gård – sommarparadiset i Karlskrona
KIDS1

Barnens Gård – sommarparadiset i Karlskrona

by Johan Nyström

På Barnens Gård i Karlskrona står lek och skoj allra högst upp på agendan. Här finns en lekplats med mängder av olika aktiviteter för barn i alla åldrar. Man kan gunga, klättra i klätterställningar, leka i sandlådor och vattenland med rutschkanor. Eller besöka djurparken med gosiga djur. Barnens gård är en självklar mötesplats i Karlskrona där barn kan träffa andra barn och få utlopp för såväl energi som leklust.

Barnens Gård öppettider

4 – 23/6 202210 – 17
25/6 – 14/8 202210 – 19
15/8 – 4/9 202210 – 17
Öppettider 20232023 års öppettider kommer att presenteras på Barnens Gårds hemsida så snart de är fastställda.

På Barnens Gård finns något för alla

Barnens gård är ett säsongsöppet lekland som erbjuder en mängd olika aktiviteter för barn och unga. Barnens Gård ligger i Blekinge, någon mil nordöst om centrala Karlskrona. Bolaget Barnens Gård AB registrerades 2010 och drivs av Axel, Åsa, Joel, Agnes och Linnea Alm.

På Barnens Gård finns trampoliner, hoppborg, elbil, traktorbana och klätterställningar. För den som vill anta en utmaning erbjuds käpphästgalopp, drängakampen med äggkastning och kuddkrig eller ballongjakt i klätterrummet. Pyssliga barn kan måla tavlor i sanden. Och för den som vägrar att växa upp är det alldeles tillåtet att kasta kiss och bajs på dasset.

I vattenlandet finns uppvärmda pooler för stora och små med rutschkanor av olika längd och svårighetsgrad. Den största heter tjurfallet och är 120 meter lång och riktigt hal. Lilla forsen är ämnad åt de allra minsta barnen och i poolfloden och vildforsen tar man sig fram flytande på en gummiring.

Mat och fika på Barnens Gård

När man blir hungrig, för det blir man av en massa lek och skoj, finns en mysig restaurang med en meny framtagen för att passa de allra flesta. Här serveras en salig blandning av svensk husmanskost som köttbullar, panerad fisk och falukorv med snabbmat som pizza, hamburgare och pommes. Det finns även allergivänliga och vegetariska alternativ att välja bland.

På Barnens Gård finns så klart också en godishörna och en glasskiosk med massor av olika sorter för den som behöver fylla på med snabb energi. I picknickladan finns det plats att sitta ner och äta medtagen matsäck eller grilla. När man har ätit kan det vara bra att ta det lite lugnt en stund. Då kan det vara läge att besöka Barnens Gårds djurpark med massor av gosiga djur och djurungar.

På Barnens Gård finns följande djur:

 • Getter
 • Höns
 • Kaniner
 • Grisar
 • Kor
 • Hästar

Barnens Gård – priser och vägbeskrivning

Barnens gård ligger längs E22:an, ungefär en mil nordöst om centrala Karlskrona. Åker man med bil från Karlskrona svänger man höger av motorvägen in på Vietvägen, kör cirka 40 meter och höger igen till Barnens Gård, Viet, 371 94 Lyckeby. Kollektivt går buss 2 mot Jämjö som stannar vid hållplatserna Lösens Kyrka och Öljersjö Gård. Därifrån tar det omkring en kvart att gå.

Priser

 • Entré 225 kronor för barn över 90 cm och vuxna under 90 år (gratis för övriga).
 • All inclusive 385 kr
 • Säsongskort 1 900 kr
 • Familjekort 1 600 kr
 • Ponnyridning 40 kr
 • Hölass 40 kr
 • Grupper om minst 15 personer erbjuds rabatt om 25 kronor per person vid förbokning

Barn och djur på våra gårdar

Sommarlandet Barnens Gård i Karlskrona ska inte förväxlas med Barnens Gård-huset på Förskolan Lindö i Kalmar som ligger en dryg timme nordöst från Karlskrona. Och inte heller med Barnens ö som är en över hundra år gammal kollogård belägen på Väddö i Stockholms norra skärgård.

Ett etablissemang som liknar verksamheten på Barnens Gård heter Lögnäs gård och ligger mellan Båstad och Laholm i södra Halland. På Lögnäs finns spa, hotell och restaurang men även Barnens Lögnäs som inbjuder barn till lek, skoj och gos med grisar, getter, får, höns, kaniner, katter och kor.

Barnen på Björklunda gård är en bok av Helena Bross och Barbro Nilsson, som utspelar sig på en gård i Sverige för 100 år sedan. Barnen på Björklunda gård släpptes 1999 och handlar om Tora och Edvards liv som barn på Björklunda under förra sekelskiftet. Boken är ämnad som läromedelsmaterial och riktar sig till barn mellan 9 – 11 år.

Related Articles