Hem » Anders Melander & una furtiva lagrima

Anders Melander & una furtiva lagrima

by Jaxon Lepierre

Anders Melander är en svensk operasångare och skådespelare. Han föddes 1976 i Malmö, och han har studerat vid Operahögskolan i Stockholm. Han har medverkat i flera olika operaproduktioner på olika scener i Sverige och i utlandet.

En av Melanders mest kända roller är som Nemorino i operaen ”L’elisir d’amore” av Gaetano Donizetti. Han har spelat den här rollen vid flera olika tillfällen, och han har fått mycket beröm för sin tolkning av karaktären.

I ”L’elisir d’amore” spelar Melander Nemorino, en ung man som är förälskad i Adina. Han går till den bedragaren Dulcamara för att köpa en ”kärleksdryck” som ska få Adina att älska honom. Men drycken visar sig bara vara vatten, och Nemorino får kämpa för att få Adina att inse sina känslor.

Una furtiva lagrima av Anders Melander

En av de mest berömda scenerna i ”L’elisir d’amore” är när Nemorino sjunger arien ”Una furtiva lagrima”. Det är en scen som kräver stor sångteknik och emotionell inlevelse, och Melander har visat sig vara mycket duktig på att gestalta den här scenen. Han har fått mycket beröm för sin sång och skådespeleri, och han har blivit en av Sveriges mest lovande operatalanger.

Så om du är intresserad av opera och musikal, kan du inte missa chansen att se Anders Melander i ”L’elisir d’amore”. Du kommer inte att bli besviken.

Related Articles