Hem » Amanda Bredén – vad är den nakna sanningen?
porn

Amanda Bredén – vad är den nakna sanningen?

by Johan Nyström

Hon är småbarnsmamman som gick från mobbad tonåring till glamourmodell, till att bli stjärna på Onlyfans. Där tjänar hon, tillsammans med sin man, bra med pengar på de bilder och filmer de delar. Att visa sig halvt eller helt naken blir allt mer vanligt bland unga och unga vuxna, men vad ligger egentligen bakom dessa utvik?

Snabba fakta om Amanda Bredén 

Född1992
BorBåstad
Sociala medierInstagram: @officialamandabredenTwitter: AmandaBreden
Onlyfans@officialamandabreden
FamiljMax Schacht (make) och två söner

Amanda Bredén – från topless till porr

Amanda Bredén syntes redan i sina yngre dagar lättklädd i diverse tidningar och på sajter. Som glamourmodell skaffade hon sig tidigt stora bröst och över åren tycks de ha fortsatt växa. “Big tits” verkar idag vara hennes främsta signum. Hennes innehåll gick sedan från “naked & sexy” till ren porr då hon och hennes man började sälja filmer och bilder där de har sex.

På Onlyfans delar hon detta exklusiva innehåll till sina följare och prenumeranter. Det är inte bara porr de får tillgång till utan även privata konversationer. Vill man messa med hennes telefon får man nummer till hennes Whatsapp, till en extra kostnad förstås.

Vid sidan av jobbet är hon mamma till två söner. Familjen bor i Båstad och tycks ha det gott ställt. Hon och maken smyger inte direkt om sin inkomstkälla då de varit med både i TV, tidningsartiklar och en dokumentär.

Amanda Bredéns karriär – ett resultat av mobbning? 

Amanda Bredén är med i den svenskproducerade dokumentären ”Pornfluencers” där hon berättar att hon var mobbad som liten. Hennes självkänsla var mycket låg säger hon, och hon var mycket olycklig. Det är inte ovanligt att människor inom porr och prostitution har en dyster bakgrund.

Att mobbning påverkar barn negativt är ingen nyhet. Om de inte får stöd att bearbeta detta trauma kan det komma att påverka dem resten av livet. Vanliga konsekvenser av att växa upp i en otrygg miljö där man blir retad och slagen är:

  • Känsla av ensamhet och exkludering
  • Ångest
  • Låg självkänsla
  • Lågt självförtroende
  • Självskadebeteenden
  • Manipulativt beteende och/eller lätt att bli manipulerad

Den nakna sanningen om mobbningens konsekvenser

Att vi mår så dåligt och kan lida konsekvenser för resten av livet från mobbning är väldigt naturligt. Människobarnet som varelse är ganska värdelöst när det kommer till att försvara sig själv. Evolutionärt har således beroendet av flocken för att överleva varit fundamental. Om ett barn blir utfryst är det således en ren överlevnadsinstinkt att kämpa för validering och bekräftelse.

Desperationen bakom behovet av bekräftelse leder lätt till att vi växer upp till att vara trasiga sårade människor som inte känner sig hela. Livet blir en fortsatt jakt på den bekräftelse man inte fick som barn och alternativt fortsätter man att förstärka bilden av sig själv som ovärdig.

Är porr och nakenhet exempel på frihet eller utsatthet?

Är man en svensk skådespelerska i kategorin XXX kan man räkna med att nämnas i trådar på Flashback. Kanske har man till och med en egen tråd om man är tillräckligt populär. I dessa kan det stå de mest vedervärdiga saker. Flashback är verkligen ett paradis för mobbare och ger utlopp för människans värsta sidor.

Mobbningen fortsätter alltså än idag, om än i nya former, för Amanda Bredén. Kanske bryr hon sig inte om det. Kanske vill hon tro att hon tar revansch på sitt förflutna nu, som känd och eftertraktad. Det kan säkert ge vem som helst en tillfällig känsla av bekräftelse och tillfredsställelse att folk betalar för att se och/eller skriva med en. Den grundläggande problematiken kvarstår dock ofta – upplevelsen att ens värde bedöms av andra.

Related Articles